WEBBSHOP

Onlinebutiksprodukter från vår webbshop (”Webbshop”) säljs av AO Performance AB med organisationsnumret 556839-2384. Vi säljer träningstillbehör, kosttillskott och superfoods, hälsoprodukter och kläder till myndiga privatpersoner i Sverige. Genom att använda och shoppa på AO Performance webbshop accepterar du de villkor som beskrivs nedan. Eftersom våra villkor kan komma att uppdateras (till exempel för att återspegla förändringar i teknik, vår affärsmodell, diverse systemfunktioner eller relevanta lagar och myndighetskrav) rekommenderar vi at du kontrollerar denna sida regelbundet för att lägga märke till eventuella ändringar som vi kan ha gjort i våra villkor.

Dessa allmänna villkor gäller tills vidare och AO Performance förbehåller sig rätten att ändra dem.

Arktis Naturals

Arktis Natural’s CBD genomgår rigorösa tester från tredje part och Europas ledande laboratorier. Detta säkerställer att produkter uppfyller etikettpåståenden, innehåller 0% THC och är fria från andra kemikalier och tillsatser som syntetiska cannabinoider, herbicider, bekämpningsmedel och tungmetaller. Alla produkter är också veganska, GMO-fria och glutenfria. Arktis Naturals produkter är även GMP godkända. Även om alla Arktis Naturals’ produkter innehåller 0% THC, testas de ytterligare och godkänns för användning av drogtestade idrottare och proffs. Om du undrar mer kan du hitta fler svar på Arktis naturals hemsida här.

Beställning

Produkterna beställs via vår Webbshop som finns på www.aoperformance.se enligt de särskilda instruktioner som vid var tid framgår av Webbshoppen.

Vid beställningen behöver du ange en e-postadress och ett telefonnummer.

Orderbekräftelse

Alla beställningar bekräftas via e-post till dig med den e-postadress som angetts vid beställning i vår webbshop. Orderbekräftelsen innehåller uppgift om de beställda produkterna (antal och produkt), pris och fraktkostnader.

Leveransvillkor

Vid beställningstillfälle genom Klarna anges standardlevernas som alternativ. Fraktavgiften för denna leverans kommer att visas när du beställer via vår webbshop. När vi har tagit emot din beställning skickas produkterna som du har beställt, förutsatt att de är lagerförda varor, från vår lagerlokal i Sverige samma dag (om beställning lades på en arbetsdag). Beställningar skickas med PostNord. Vi beräknar 1-5 arbetsdagar för din beställning att anlända till det serviceställe som du angett vid beställning. När produkterna som har beställts lämnar våra lager är det den valda leveranstjänstens ansvar att leverera din beställning. Försenade eller skadade beställningar ska därför meddelas till den valda leveranstjänstens kundservice via telefon eller e-post inom sju dagar från att paketet skulle ha anlänt eller har anlänt. Kontaktinformation till PostNord finner du på deras hemsida http://www.postnord.se/kundservice. Mer information gällande PostNords villkor finner du här. Vid felaktig beställning vänligen kontakta oss via e-mail till info@aoperformance.se med relevant information såsom ordernummer, varor i din beställning och kontaktinformation så vidarebefordrar vi ditt uppdrag till ansvariga. Vi anser att det är i ditt intresse att vi inte anonymiserar dina kontaktuppgifter när vi vidarebefordrar ditt ärende till våra lagerlokaler. Grunden till detta är att dessa kontaktuppgifter är väsentliga för att vi ska kunna assistera dig i ditt ärende. Om du vill veta mer om hur vi behandlar personuppgifter kan du läsa vår integritetspolicy längre ner.

Kostnader

Alla priser inkluderar moms och den använda valutan är svenska kronor. Aktuella priser och kostnader såsom fraktkostnader framgår i vår webbshop.

Betalningsmetoder

Du kan betala i vår onlinebutik med kreditkort (Visa och Mastercard) eller genom internetbank samt med faktura eller delbetalning. Vår samarbetspartner för betalningstjänsten är Klarna Bank AB (”Klarna”) med organisationsnummer 556737-0431 som är en bank som lyder under Finansinspektionens tillsyn.

Betalning med bankapplikationer

Betalningsförmedlaren i Klarna vidarebefordrar din betalning till säljaren. Du har tillgång till betalningsapplikationer hos alla större svenska banker, dvs du kan betala med de vanligaste svenska bankerna såsom Nordea, Handelsbanken, Swedbank, SEB, och Danske Bank. Klarna Bank AB visas på ditt kontoutdrag som betalningsmottagare. Vi vidarebefordrar din betalning till onlinehandlaren.

Kreditkortsbetalningar

Du kan betala online med Visa och Mastercard. Onlinebutiken och Klarna har inte tillgång till kortinformation och betalkortsinformationen lagras inte i våra system. Onlinebutiken kan använda internationella Verified by Visa och MasterCard SecureCode autentiseringstjänster för att genomföra betalningen.

Nätbutiken använder betalningsöverföringstjänsten Klarna för kortbetalningar. E-handel fungerar som marknadsförare för produkter och tjänster och som leverantör av produkter till dig. E-handel tar hand om lagliga skyldigheter relaterade till handeln samt andra självbestämda skyldigheter. För betalningskortbetalningar görs en transaktion mellan dig och Klarna. Klarna Bank AB ansvarar för alla kortbetalningsskyldigheter och klagomål som gäller betalning och faktura. Kassan visas som betalningsmottagare på korträkningen och vidarebefordrar de betalkortbetalningar du har betalat direkt till köpmannen.

Klarna Faktura och avbetalning

Vi erbjuder möjligheten att betala med faktura eller avbetalning i samarbete med Klarna. Tjänsten är avgiftsfri, men observera att det kan tillkomma kostnader för den betalmetod du valt. Kontrollera därför den specifika informationen för den valda betalmetoden. Du måste vara minst 18 år för att betala med faktura eller delbetalning. Klarna gör en kreditkontroll på din beställning. För mer information om detta klicka här.

Leveranstid

Vi tar emot beställningar och skickar produkter varje arbetsdag från vårt lager i Sverige. Leveranstiden är mellan 1-5 arbetsdagar. Om du inte fått din leverans efter 5 dagar ber vi dig kontakta oss via e-mejl till info@aoperformance.se .

Ej hämtade paket PostNord serviceställe

Vi levererar alla beställningar per post. Postkontoret kommer att hålla paket i fjorton dagar på det angivna insamlingsstället. Om paketet inte har hämtats inom denna tid kommer det att returneras till avsändaren på deras bekostnad. Läs mer om PostNords villkor för upphämtning vid serviceställe här.

Villkor om ångerrätt

Kunden har en 14-dagars ångerrätt enligt lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler. Ångerrätten gäller endast oanvända och säljbara produkter i originalförpackning. Önskar kunden ta i anspråk ångerrätten ska denna returnera och/eller kontakta oss inom 14 dagar från att kunden erhållit varan.
Vänligen ange följande information med din retur:

– ditt kundnummer, namn, adress och telefonnummer
– en kopia av ordern – AO Performance AB orderbekräftelse

Vi kommer skicka en fraktsedel för retur via e-post eller brev. Efter mottagen retur och efter att återbetalningen har godkänts kommer pengarna att returneras till ditt konto eller så kommer fakturan makuleras om den inte betalats ännu.

Tvister

På dessa allmänna villkor tillämpas svensk lag. Uppkommer tvist ska parterna i första hand försöka lösa denna genom en frivillig överenskommelse. För att få hjälp att lösa tvisten på lokal nivå kan en konsument vända sig till de kommunala konsumentvägledarna. Tvist ska, i avsaknad av överenskommelse, avgöras i allmän domstol. Kunden kan även få ärendet prövat av Allmänna Reklamationsnämnden (ARN).

Kontaktuppgifter

Du kan nå oss via följande kontaktsätt:
E-post: info@aoperformance.se 

Post: AO Performance
Lugnets allé 5,
120 65, Stockholm

Behandling av personuppgifter

AO Performance AB behandlar all kundinformation (personuppgifter) med fullständigt förtroende.

Dessa allmänna villkor gäller tills vidare och AO Performance förbehåller sig rätten att ändra dem.

TRÄNING- OCH HÄLSOTJÄNSTER

Dessa villkor representerar våra utvalda AO Coacher. En utvald AO Coach är en tränare som finns på vår sida www.aoperformance.se/ao-center Tränare som anger sig tillhöra AO som inte finns utvalda på vår sida ingår inte som utvalda representater och AO Performance (AO Performance AB) ansvarar varken för utvalda tränare eller andra tränares inkomster, ekonomiska tvister, avtal eller fakturor. Nedanför framhäver vi en sammanfattning av de tjänster inom träning och hälsa du som kund kan investera i och vad du kan komma att behöva se över vid behov för ditt individuella köp.

1. Avtalsparter och definitioner

Dessa allmänna bestämmelser gäller mellan vald tränare som samarbetar med AO Performance och Kunden.

Avtalet: den skriftliga eller muntliga överenskommelse som träffats avseende medlemskap mellan vald tränare och Kunden, är dessa allmänna villkor gällande.

2. AO Coach tjänster
2.1 AO Coacher tillhandahåller de i punkt 2.2 angivna tjänsterna. De tjänster som ingår i Kundens medlemskap framgår av frågeformuläret.
2.2 Träningsläger, Personlig Träning. Gruppträning, Fasciabehandling. Screening av grupp/individ. Online Träning som sker via zenit onlineapp. För behandling av personuppgifter och betalning via vår tränignsapp hänvisar vi till zenfit egna hemsida på www.zenfit.se. Online utbildning via vår kursportal på Kajabi.com. För mer information om hur Kajabi erhåller personuppgifter och betalningar hänvisar vi till deras hemsida. Föreläsningar/Föredrag. 

3. Avgift
3.1 Kunden ska till AO Performance utvalda coacher betala överenskommen avgift. Den överenskomna avgiften framgår individuellt hos respektive coach. Avgiften skall betalas senast på angiven förfallodag. Betalningsvillkor standard 30 dagar.

3.2 Vid försenad betalning utgår dröjsmålsränta enligt räntelagen. Vid försenad betalning äger utvald AO Coach rätt att skicka en betalningspåminnelse för vilken en påminnelseavgift om 60 kr debiteras. Vid utebliven betalning äger utvald AO Coach rätt att vidta inkassoåtgärder enligt lag. Alla utvalda AO Coacher äger därvid rätt att debitera inkassokostnader enligt lag. AO Coacher äger vidare rätt att omedelbart inställa fullgörelse av sin prestation vid betalningsdröjsmål (stoppningsrätt). AO Coacher är inte skyldig att meddela Kund vid inställelse av fullgörelse på grund av Kunds betalningsdröjsmål.

4. Kundens övriga åtaganden
4.1 Kund behöver avboka sina tider minst 24h innan bokad tid. Avbokning mindre än 24h debiteras till fullpris. Utebliven tid debiteras till fullpris.

5. Avtalstid
5.1 Avtalet gäller, från och med överenskommet datum mellan kund och AO Coach. Om kunden inte startar på det startdatum som är överenskommet så har inte AO Coach någon skyldighet att redigera priset. AO Coacher har inte heller någon skyldighet att flytta slutdatum på grund av att kunden inte påbörjat sin tjänst när tidperioden började. Om träningsprogram givits ut har AO Coach fullrätt till full betalning oavsett om kunden påbörjat programmet eller ej. Online träning har uppsägningstid på 1 månad. Påbörjad månad debiteras till fullpris. 

6. Ansvarsbegränsning
6.1 AO Performance AB är inte i något fall ersättningsskyldig.

6.2. Medicinsk rådgivning. Den informations som lämnas på www.aoperformance.se eller via träningsprogram är inte avsedd att ersätta medicinsk eller liknande rådgivning vilken lämnas av läkare. Om du önskar eller känner behov av medicinsk rådgivning ombeds du kontakta din läkare.
6.3 De tjänster som erbjuds via AO Performance online eller fysiska center nyttjas efter egna medicinska förutsättningar. AO Performance är inte ansvarig för vållad skada på grund av att Kunden, som en konsekvens av tillhandahållna tjänster, påförs eller riskerar att påföras.

7. Marknadsföring
7.1 Kunden accepterar att generella kunduppgifter kan komma att användas för marknadsföring av AO Performance och AO Coacher eller av annan som AO Performance och AO Coacher samarbetar med. Kunden kan när som helst genom skriftlig anmälan till AO Performance respektive coacher invända mot att kunduppgifter används för marknadsföring. 

8. Behandling av personuppgifter
8.1 AO Performance AO Coacher är individuellt personuppgiftsansvariga för respektive kund till respektive AO Coach eller AO Performance tjänst enligt Dataskyddsförordningen (EU) 2016/679. Personuppgifter registreras i samband med administration och utförande av tjänster enligt avtalet och behandlas av individuellt beroende på avtal mellan AO Performance eller våra självständiga AO Coach representanter för hantering och fullgörelse av ingångna avtal. 

9. Ångerrätt
9.1 Då AO Performance och våra utvalda AO Coachers tjänster är 100% individanpassade gäller inte ångerrätten.

10. Tillämplig lag och tvist

10.1 Tvist i anledning av dessa allmänna villkor, våra tjänster samt eventuella särskilda villkor för dessa regleras av svensk materiell rätt.

10.2 Tvist i anledning av Avtalet, dessa allmänna villkor, våra tjänster samt eventuella särskilda villkor för dessa får inte hänskjutas till domstol utan ska slutligt avgöras genom skiljedom vid Stockholms Handelskammares Skiljedomsinstitut (Institutet).

10.3 Institutets Regler för Förenklat Skiljeförfarande skall gälla om inte Institutet med beaktande av målets svårighetsgrad, tvisteföremålets värde och övriga omständigheter bestämmer att Reglerna för Stockholms Handelskammares Skiljedomsinstitut istället skall tillämpas på förfarandet. I sistnämnda fall skall Institutet också bestämma om skiljenämnden ska bestå av en eller tre skiljemän.

10.4 Samtliga uppgifter som uppkommer inom ramen för skiljeförfarandet, liksom beslut eller skiljedom följande därav, ska omfattas av sekretess. Sådan sekretessbelagd information får inte vidarebefordras till tredje man utan den andra partens samtycke, om så inte krävs av lag eller annan författning eller för att part ska kunna tillvara ta sin rätt gentemot försäkringsgivare.

10.5 Utan hinder av förevarande skiljeklausul ska Tränare som framstår hos AO Performance (AO Performance AB) anläggning äga rätt att ansöka om betalningsföreläggande hos Kronofogdemyndigheten eller inleda rättegång i allmän domstol beträffande förfallna fordringar som AO Performance AB har gentemot kund.

Senaste uppdateringen
29 September 2023

TRÄNING- OCH HÄLSOTJÄNSTER

Dessa villkor representerar våra utvalda AO Coacher. En utvald AO Coach är en tränare som finns på vår sida www.aoperformance.se/ao-center Tränare som anger sig tillhöra AO som inte finns utvalda på vår sida ingår inte som utvalda representater och AO Performance (AO Performance AB) ansvarar varken för utvalda tränare eller andra tränares inkomster, ekonomiska tvister, avtal eller fakturor. Nedanför framhäver vi en sammanfattning av de tjänster inom träning och hälsa du som kund kan investera i och vad du kan komma att behöva se över vid behov för ditt individuella köp.

1. Avtalsparter och definitioner

Dessa allmänna bestämmelser gäller mellan vald tränare som samarbetar med AO Performance och Kunden.

Avtalet: den skriftliga eller muntliga överenskommelse som träffats avseende medlemskap mellan vald tränare och Kunden, är dessa allmänna villkor gällande.

2. AO Coach tjänster
2.1 AO Coacher tillhandahåller de i punkt 2.2 angivna tjänsterna. De tjänster som ingår i Kundens medlemskap framgår av frågeformuläret.
2.2 Träningsläger, Personlig Träning. Gruppträning, Fasciabehandling. Screening av grupp/individ. Online Träning som sker via zenit onlineapp. För behandling av personuppgifter och betalning via vår tränignsapp hänvisar vi till zenfit egna hemsida på www.zenfit.se. Online utbildning via vår kursportal på Kajabi.com. För mer information om hur Kajabi erhåller personuppgifter och betalningar hänvisar vi till deras hemsida. Föreläsningar/Föredrag. 

3. Avgift
3.1 Kunden ska till AO Performance utvalda coacher betala överenskommen avgift. Den överenskomna avgiften framgår individuellt hos respektive coach. Avgiften skall betalas senast på angiven förfallodag. Betalningsvillkor varierar mellan 10-30 dagar.

3.2 Vid försenad betalning utgår dröjsmålsränta enligt räntelagen. Vid försenad betalning äger utvald AO Coach rätt att skicka en betalningspåminnelse för vilken en påminnelseavgift om 60 kr debiteras. Vid utebliven betalning äger utvald AO Coach rätt att vidta inkassoåtgärder enligt lag. Alla utvalda AO Coacher äger därvid rätt att debitera inkassokostnader enligt lag. AO Coacher äger vidare rätt att omedelbart inställa fullgörelse av sin prestation vid betalningsdröjsmål (stoppningsrätt). AO Coacher är inte skyldig att meddela Kund vid inställelse av fullgörelse på grund av Kunds betalningsdröjsmål.

4. Kundens övriga åtaganden
4.1 Kund behöver avboka sina tider minst 24h innan bokad tid. Avbokning mindre än 24h debiteras till fullpris. Utebliven tid debiteras till fullpris.

5. Avtalstid
5.1 Avtalet gäller, från och med överenskommet datum mellan kund och AO Coach. Om kunden inte startar på det startdatum som är överenskommet så har inte AO Coach någon skyldighet att redigera priset. AO Coacher har inte heller någon skyldighet att flytta slutdatum på grund av att kunden inte påbörjat sin tjänst när tidperioden började. Om träningsprogram givits ut har AO Coach fullrätt till full betalning oavsett om kunden påbörjat programmet eller ej. Online träning har uppsägningstid på 1 månad. Påbörjad månad debiteras till fullpris. 

6. Ansvarsbegränsning
6.1 AO Performance AB är inte i något fall ersättningsskyldig.

6.2. Medicinsk rådgivning. Den informations som lämnas på www.aoperformance.se eller via träningsprogram är inte avsedd att ersätta medicinsk eller liknande rådgivning vilken lämnas av läkare. Om du önskar eller känner behov av medicinsk rådgivning ombeds du kontakta din läkare.
6.3 De tjänster som erbjuds via AO Performance online eller fysiska center nyttjas efter egna medicinska förutsättningar. AO Performance är inte ansvarig för vållad skada på grund av att Kunden, som en konsekvens av tillhandahållna tjänster, påförs eller riskerar att påföras.

7. Marknadsföring
7.1 Kunden accepterar att generella kunduppgifter kan komma att användas för marknadsföring av AO Performance och AO Coacher eller av annan som AO Performance och AO Coacher samarbetar med. Kunden kan när som helst genom skriftlig anmälan till AO Performance respektive coacher invända mot att kunduppgifter används för marknadsföring. 

8. Behandling av personuppgifter
8.1 AO Performance AO Coacher är individuellt personuppgiftsansvariga för respektive kund till respektive AO Coach eller AO Performance tjänst enligt Dataskyddsförordningen (EU) 2016/679. Personuppgifter registreras i samband med administration och utförande av tjänster enligt avtalet och behandlas av individuellt beroende på avtal mellan AO Performance eller våra självständiga AO Coach representanter för hantering och fullgörelse av ingångna avtal. 

9. Ångerrätt
9.1 Då AO Performance och våra utvalda AO Coachers tjänster är 100% individanpassade gäller inte ångerrätten.

10. Tillämplig lag och tvist

10.1 Tvist i anledning av dessa allmänna villkor, våra tjänster samt eventuella särskilda villkor för dessa regleras av svensk materiell rätt.

10.2 Tvist i anledning av Avtalet, dessa allmänna villkor, våra tjänster samt eventuella särskilda villkor för dessa får inte hänskjutas till domstol utan ska slutligt avgöras genom skiljedom vid Stockholms Handelskammares Skiljedomsinstitut (Institutet).

10.3 Institutets Regler för Förenklat Skiljeförfarande skall gälla om inte Institutet med beaktande av målets svårighetsgrad, tvisteföremålets värde och övriga omständigheter bestämmer att Reglerna för Stockholms Handelskammares Skiljedomsinstitut istället skall tillämpas på förfarandet. I sistnämnda fall skall Institutet också bestämma om skiljenämnden ska bestå av en eller tre skiljemän.

10.4 Samtliga uppgifter som uppkommer inom ramen för skiljeförfarandet, liksom beslut eller skiljedom följande därav, ska omfattas av sekretess. Sådan sekretessbelagd information får inte vidarebefordras till tredje man utan den andra partens samtycke, om så inte krävs av lag eller annan författning eller för att part ska kunna tillvara ta sin rätt gentemot försäkringsgivare.

10.5 Utan hinder av förevarande skiljeklausul ska Tränare som framstår hos AO Performance (AO Performance AB) anläggning äga rätt att ansöka om betalningsföreläggande hos Kronofogdemyndigheten eller inleda rättegång i allmän domstol beträffande förfallna fordringar som AO Performance AB har gentemot kund.

Senaste uppdateringen
29 September 2023

AO ACADEMY UTBILDNINGAR 

Dessa villkor gäller samtliga utbildningar via www.aoacademy.se som sker live (på plats) på AO Center under adressen: Lugnets Allé 5, Hammarby Sjöstad, Stockholm, Sverige. Nedanför framhäver vi en sammanfattning av villkor du godkänner vid köp och investering av utbildningar, kurser och medlemskap på www.aoacademy.se .

1. Avtalsparter och definitioner

Dessa allmänna bestämmelser gäller vid medlemskap på AO Academy som drivs av LNT Performance. 

2. AO Academy tjänster
2.1 AO Academy tillhandahåller de i punkt 2.2 angivna tjänsterna.
2.2 Live utbildningar, Intensivkurser online. Online utbildningar. Certifiering för behandlare, tränare & specialister. Prenumererande medlemsskap. Digitala Veckobrev. 

3. Avgift Utbildningar
3.1 Kunden ska betala avgiften för utvald utbildning på AO Academy. Avgiften framgår vid inskrivning och/eller påskrivning av avtal och/eller i kassan. 

3.2 Vid försenad betalning utgår dröjsmålsränta enligt räntelagen. Vid utebliven betalning äger AO Academy rätt att vidta inkassoåtgärder enligt lag. AO Academy äger vidare rätt att omedelbart inställa fullgörelse av sin prestation vid betalningsdröjsmål (stoppningsrätt). AO Academy är inte skyldig att meddela Kund vid inställelse av fullgörelse på grund av Kunds betalningsdröjsmål.

4. Kundens övriga åtaganden
4.1 Från och med Oktober 2023 gäller inte avbokning av event. Kunden ansvarar för sitt deltagande av utbildningar, kurser och föreläsningar samt event. Vid skada eller sjukdom kan AO erbjuda fri deltagning på nästkommande event. AO ansvarar inte för kundens tillgänglighet och står inte i skuld att erbjuda fler event om kunden inte kan delta vid erbjudandet av nästkommande event. Kunden behöver betala 100% av köpt kurs, plats och utbildning. 

5. Avtalstid
5.1 Avtalet gäller, från och med överenskommet datum mellan kund och AO Coach. Om kunden inte startar på det startdatum som är överenskommet så har inte AO Coach någon skyldighet att redigera priset. AO Coacher har inte heller någon skyldighet att flytta slutdatum på grund av att kunden inte påbörjat sin tjänst när tidperioden började. Om utbildningsmaterial givits ut har AO Coach fullrätt till full betalning oavsett om kunden påbörjat utbildningen eller ej. Kunden har 30 dagars betalnings villkor som standard. Vid önskemål kan kunden erbjudas delbetalning uppdelat på 2 fakturor över 4 månader.

6. Ansvarsbegränsning
6.1 AO Performance AB är inte i något fall ersättningsskyldig.

6.2. Medicinsk rådgivning. Den informations som lämnas på www.aoperformance.se eller via träningsprogram är inte avsedd att ersätta medicinsk eller liknande rådgivning vilken lämnas av läkare. Om du önskar eller känner behov av medicinsk rådgivning ombeds du kontakta din läkare.
6.3 De tjänster som erbjuds via AO Academy online eller fysiska center nyttjas efter egna medicinska förutsättningar. AO Academy är inte ansvarig för vållad skada på grund av att Kunden, som en konsekvens av tillhandahållna tjänster, påförs eller riskerar att påföras.

7. Marknadsföring
7.1 Kunden accepterar att generella kunduppgifter kan komma att användas för marknadsföring hos AO Performance och AO Coacher eller av annan som AO Performance och AO Coacher samarbetar med. Kunden kan när som helst genom skriftlig anmälan till AO Performance respektive coacher invända mot att kunduppgifter används för marknadsföring. 

8. Behandling av personuppgifter
8.1 AO Academy är individuellt personuppgiftsansvariga för respektive kund och medlem till tjänst på AO Academy enligt Dataskyddsförordningen (EU) 2016/679. Personuppgifter registreras i samband med administration och utförande av tjänster enligt avtalet och behandlas av individuellt beroende på avtal mellan AO Performance eller våra självständiga AO Academy representanter för hantering och fullgörelse av ingångna avtal. 

9. Ångerrätt
9.1 Då AO Academy tjänster har en kontinuerlig uppdatering och vid event & live utbildningar sker med anpassning efter anmäld grupp, gäller inte ångerrätten.

10. Tillämplig lag och tvist

10.1 Tvist i anledning av dessa allmänna villkor, våra tjänster samt eventuella särskilda villkor för dessa regleras av svensk materiell rätt.

10.2 Tvist i anledning av Avtalet, dessa allmänna villkor, våra tjänster samt eventuella särskilda villkor för dessa får inte hänskjutas till domstol utan ska slutligt avgöras genom skiljedom vid Stockholms Handelskammares Skiljedomsinstitut (Institutet).

10.3 Institutets Regler för Förenklat Skiljeförfarande skall gälla om inte Institutet med beaktande av målets svårighetsgrad, tvisteföremålets värde och övriga omständigheter bestämmer att Reglerna för Stockholms Handelskammares Skiljedomsinstitut istället skall tillämpas på förfarandet. I sistnämnda fall skall Institutet också bestämma om skiljenämnden ska bestå av en eller tre skiljemän.

10.4 Samtliga uppgifter som uppkommer inom ramen för skiljeförfarandet, liksom beslut eller skiljedom följande därav, ska omfattas av sekretess. Sådan sekretessbelagd information får inte vidarebefordras till tredje man utan den andra partens samtycke, om så inte krävs av lag eller annan författning eller för att part ska kunna tillvara ta sin rätt gentemot försäkringsgivare.

10.5 Utan hinder av förevarande skiljeklausul ska Tränare som framstår hos AO Academy (AO Performance AB) anläggning äga rätt att ansöka om betalningsföreläggande hos Kronofogdemyndigheten eller inleda rättegång i allmän domstol beträffande förfallna fordringar som AO Performance AB har gentemot kund.

Senaste uppdateringen
29 September 2023

1. Inledning

AO Performance AB (”vi”, ”oss”) värnar om din integritet och om att behandla dina personuppgifter på ett öppet, ansvarsfullt och lagligt sätt. I denna integritetspolicy, som vänder sig till alla som på något sätt samarbetar eller kommer i kontakt med oss i form av kundrelation eller övrigt, beskriver vi närmare hur dina personuppgifter behandlas på AO Performance och vilka rättigheter du har som registrerad användare eller kund hos oss. Om inte annat anges är det AO Performance AB på Lugnets allé 5, 12065 Stockholm, som är personuppgiftsansvarig.

2. Vad är en personuppgift?

En personuppgift är en upplysning om en identifierad eller identifierbar fysisk person (”den registrerade”) och kan i stora drag, vara vilken typ av uppgift som helst. Till exempel kan det inkludera namn, e-postadress eller mobilnummer om det kan förknippas med en levande person, men även ett fotografi med någons ansikte på är en personuppgift.

3. Vad innebär det att ”behandla” personuppgifter?

Ordet ”behandling” avser alla sorters hantering av personuppgifter. Definitionen är väldigt bred och inbegriper all form av hantering från insamling, registrering, lagring och bearbetning till läsning, användning, utlämning, spridning och till och med radering av personuppgifter.

4. Vilka personuppgifter behandlar vi, för vilka ändamål och på vilka grunder?

4.1 Vi behandlar dina personuppgifter för att kunna ingå eller fullgöra ett avtal med dig.

Du som har godkänt våra villkor för deltagande i ett event som vi anordnar har vid anmälan registrerat personuppgifter i form av dina kontaktuppgifter (t.ex. namn, adress, e-postadress och telefonnummer). Denna information behöver vi för att kunna organisera och genomföra eventet på ett säkert sätt. Då vi fotograferar och filmar våra event för framtida marknadsföringssyften i enlighet med avtalet kan vi även komma att samla in, bearbeta och på sociala medier publicera fotografier och filmer på vilka du syns (mer information om hur vi behandlar visuellt innehåll för marknadsföringsändamål finns i sektion 4.2).

Du som har godkänt våra allmänna villkor för deltagande i en tävling som vi anordnar har lämnat uppgifter till oss som namn, adress, telefonnummer, e-postadress, namn på sociala medier och ev. ett bidrag (t.ex. bild eller film) på vilken du syns. Vi använder uppgifterna för att genomföra tävlingen och kan ev. använda ditt bidrag som underlag för vidare marknadsföring för vårt varumärke.

Du som har sökt jobb hos oss har skickat in dina kontaktuppgifter (t.ex. namn, adress, e-postadress och telefonnummer) och ev. annan personlig information (t.ex. bild) i din jobbansökan. Vi behandlar dessa uppgifter för att bedöma din ansökan och lämplighet för en anställning. Om din ansökan inte leder till en anställning där ett avtal mellan oss och dig fastställs kommer din ansökan att lagras säkert hos oss i en månad framledes från datumet vi meddelar dig om avsaknad av potentiell tjänst. Detta görs i syfte att kunna kontakta dig som sökt jobb hos oss ifall att tjänsten du sökte eller en ny tjänst hos oss skulle bli aktuell.

Du som har ingått avtal med oss om sponsring av event, tillverkning av produkter eller annat professionellt samarbete har uppgivit personuppgifter till oss i form av t.ex. namn, adress, e-postadress, telefonnummer, titel och arbetsgivare. Dessa uppgifter behandlar vi för att kunna fullfölja vårt avtal med vår samarbetspart.

Den lagliga grunden för vår behandling av dessa personuppgifter om vår samarbetspart är att behandlingen är nödvändig för att kunna ingå eller fullfölja avtalet.

Du som via vår webbshop köper våra produkter har lämnat personuppgifter i form av namn, adress och bankkontodetaljer i syfte att kunna ta del av de produkter som vi har att erbjuda. Dessa uppgifter behandlar vi för att kunna leverera de produkter som du har beställt via vår webbshop. Vi kommer ej att använda de uppgifter du som privatperson har angivit vid köp av våra produkter för marknadsföringssyfte (i form av nyhetsbrev) om du inte aktivt fyllt i att du vill ta del av dem. Mer information om nyhetsbrev finner du nedan i sektion 4.2.

4.2 Vi behandlar dina personuppgifter baserat på vårt berättigade intresse.

Du som har anmält intresse för att få nyhetsbrev av oss har uppgivit personuppgifter som t.ex. namn och e-postadress, vilka vi använder för att kunna skicka relevanta nyheter och pressmeddelanden till dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen av vårt nyhetsbrev genom att skriva till oss på info@aoperformance.se eller genom att klicka på länken för avregistrering av vårt nyhetsbrev som finns angivet i varje utskick.

Du som fritt samarbetar med oss som idrottare eller är en potentiell AO Coach kan ha uppgivit personuppgifter som t.ex. namn, adress, e-postadress, telefonnummer, namn på sociala medier, klädstorlek och bilder) för att vi ska kunna skicka produkter till dig och samarbeta kring deltagande på event och andra former av marknadsföring. Vi kan även komma att spara sådana uppgifter och/eller offentlig information som t.ex. antal följare på sociala medier och aktivitet relaterat till våra varumärken för att kunna inleda ett sådant samarbete eller ingå ambassadörsavtal med dig.

Du som har anmält dig till ett event eller utbildning eller träningsläger, som vi anordnar har lämnat uppgifter till oss som t.ex. namn, adress, e-postadress och telefonnummer. Då det ligger i sakens natur att filma och fotografera för framtida marknadsföringssyften kan vi även komma att behandla sådant material som du syns på. Vi anser att det är vårt berättigande intresse att ha möjligheten att använda materialet för marknadsföringssyfte om inte du har uttryckligen avsagt ditt samtycke för att synas på det material vi fotar på event.

Du som kontaktat oss med frågor eller klagomål om våra produkter har uppgivit personuppgifter till oss i form t.ex. namn, adress, e-postadress och telefonnummer och ev. hälsoinformation (t.ex. produktrelaterade hälsoproblem). Vi använder uppgifterna för att besvara frågor, utreda produktfel, spåra eller anmäla hälsorisker, betala ut ersättning och för att förebygga bedrägeri genom t.ex. grundlösa krav på ersättning.

Du som besöker vår hemsida och godkänner våra cookies har godkänt att vi samlar in personuppgifter i form av online-beteende (t.ex. din IP-adress, surf/klick-historik, tidigare besökta hemsidor, m.m.) i enlighet med vår Cookie Policy Vi analyserar denna information för att optimera vår hemsida och för att stärka och marknadsföra våra produkter och varumärken genom att analysera vilka delar av våra hemsidor som väcker intresse.

Du som på vår uppmaning eller på eget initiativ hör av dig till en av våra allmänna mailadresser (t.ex. info@aoperformance.se) med t.ex. idéer om frågor, produkter och kampanjer kan komma att uppge personuppgifter till oss som vi använder för att besvara och bedöma dina förslag.

Vi behandlar dessa personuppgifter baserat på vårt berättigade intresse att marknadsföra våra produkter och våra varumärken och förbli konkurrenskraftiga som företag. Vi bedömer att detta intresse i detta fall väger tyngre än ditt intresse eller rättigheter i förhållande till skyddet av personuppgifter, då du själv eller på eget initiativ har uppgivit dina personuppgifter och vi använder dem för syften som borde vara i linje med dina förväntningar.

Om vi ingått avtal med dig avseende någon av ovannämnda aktiviteter, kommer vår behandling av dina personuppgifter istället baseras på detta avtal.

4.3 Rättslig skyldighet och samtycke

Vi behandlar även dina personuppgifter för att fullgöra våra rättsliga skyldigheter (t.ex. bokföringsskyldighet) och instruktioner från domstolar och myndigheter (t.ex. Skatteverket). Vi kan även vara skyldiga enligt lag eller motiverade av allmänt intresse att behandla uppgifter i förhållande till produktfel för att kunna förebygga, spåra och övervaka ev. hälsorisker.

Vi kan även komma att behandla dina personuppgifter baserat på ditt samtycke. Vi inhämtar i sådant fall ditt samtycke för ett visst ändamål och ser till att det är frivilligt, specifikt, informerat och otvetydigt. Du har rätt att när som helst återkalla ditt samtycke och är då välkommen att kontakta oss på en av våra allmänna mailadresser eller via telefon. Vänligen observera att ett samtycke inte kan återkallas retroaktivt.

5. Vilka är mottagarna som kommer ta del av personuppgifterna?

Dina personuppgifter kommer, när och i den utsträckning det är nödvändigt, att behandlas av AO Performance anställda och våra rådgivare, leverantörer, partners och distributörer.

6. Behandlar vi känsliga personuppgifter?

Vi behandlar aldrig känsliga personuppgifter som t.ex. uppgifter om politiska åsikter, etniskt ursprung, religiös övertygelse eller sexuell läggning.

7. Hur länge sparas personuppgifterna?

7.1 När vi behandlar dina personuppgifter baserat på vårt avtal

Om vi har ett avtal med dig, till exempel som atlet eller AO Coach för vårt varumärke, kommer vi att behålla dina personuppgifter under avtalsperioden och radera dem när avtalet upphör.

Om vi har en rättslig skyldighet att behålla eller lämna ut vissa eller delar av dina personuppgifter även efter avtalets upphörande, som t.ex. anställningsuppgifter, kommer vi att spara uppgifterna så länge och i den omfattning som krävs enligt lag, dom eller myndighet.

Bilder eller filmer kommer inte automatiskt att raderas vid förfrågan eller då ett event har genomförts, utan kommer att behandlas i enlighet med vårt avtal.

Om du spontant har sökt jobb hos oss kommer vi att behålla dina personuppgifter under sex månader från och med ansökningsdagen för att kunna kontakta dig om en passande tjänst dyker upp. Om du har sökt en viss tjänst hos oss men inte fått tjänsten, kommer vi att radera dina ansökningshandlingar en månad efter att vi meddelat dig att du inte fått tjänsten, om vi inte kommer överens om något annat (kompletterande information finns under sektion 4.1).

7.2 När vi behandlar dina personuppgifter baserat på vårt berättigade intresse

Nyhetsbrev: AO Performance använder sig av KAJABI email marketing för utskick av nyhetsbrev. Vi kommer att behålla dina personuppgifter så länge du själv väljer att inte aktivt säga upp ditt intresse för våra nyhetsutskick. Du kan alltid avanmäla dig från marknadsföring genom en länk i nyhetsbreven (som når dig via e-post) eller genom att kontakta oss på email-adressen angivet på nyhetsbrevet eller på vår hemsida.

Samarbeten: Vi kommer att behålla dina personuppgifter så länge som vårt informella samarbete fortlöper eller din personliga profil är relevant för vår marknadsföring enligt avtal eller överenskommelse.

Event: Vi kommer att behålla dina personuppgifter till dess att eventet är genomfört. Bilder eller filmer raderas dock inte automatiskt efter genomförande av eventet, utan kan även fortsättningsvis komma att användas i marknadsföringssyfte.

Produktfrågor och -klagomål: Vi kommer att behandla dina personuppgifter i två år från att vi mottog dem, för att kunna föra statistik över frågor och klagomål, utreda, spåra och anmäla ev. hälsorisker eller produktfel, se över och förbättra vårt kundservicearbete, betala ut ersättning samt för att förebygga bedrägeri genom t.ex. grundlösa klagomål och krav på ersättning.

Besök på våra hemsidor: Vi kommer att behandla dina personuppgifter så länge du fortsätter att godkänna våra hemsidecookies.

Vi behandlar personuppgifter i ev. spontant insända mail och brev så länge de kan vara relevanta för vår verksamhet, om inget annat överenskommes.

8. Vilka rättigheter har du som registrerad?

Du som registrerad har en rad rättigheter. Du har rätt att få veta vilka personuppgifter vi behandlar och få tillgång till dessa (en kopia). Du får även begära att vi rättar felaktiga uppgifter, raderar ej längre relevanta uppgifter eller att vi överför dina uppgifter via så kallad dataportabilitet.

Du kan även be oss begränsa behandlingen av dina personuppgifter. Notera att detta dock kan medföra att vi inte kan uppfylla våra eventuella skyldigheter gentemot dig och att radering inte kommer att innefatta bilder och filmer, vilka kommer att behandlas i enlighet med vårt avtal om vi har en sådan sinsemellan oss och dig som samarbetspartner eller om du uttryckligen avsäger ditt samtycke för att visuellt material på dig används eller sparas genom att höra av dig till oss.

Om den rättsliga grunden för vår behandling av dina uppgifter är en intresseavvägning har du rätt att när som helst invända mot behandlingen.

Samtliga ovannämnda rättigheter har vissa begränsningar.

Du kan alltid inge klagomål till Datainspektionen.

9. Övrigt

Denna integritetspolicy kommer regelbundet att uppdateras för att anpassas efter verksamheten och uppfylla kraven enligt gällande rätt, dvs. svensk lagstiftning inklusive de krav som följer av den s.k. dataskyddsförordningen (EU-förordning nr. 2016/679). Förevarande version uppdaterades senast den 5 mars 2023. Alla personuppgifter som vi tillhandahåller stannar innanför EU/EES, dock bör det noteras att vi använder oss av en extern aktör för vår webbshop, vill du veta mer om deras behandling av personuppgifter klicka på länken: https://automattic.com/privacy/. Vi använder dessutom oss utav Klarna Bank AB för att behandla din beställning i vår webbshop. Mer information om samarbetet kan du läsa om här samt om Klarnas dataskyddsinformation på länken: https://www.klarna.com/se/dataskydd/

Senaste uppdateringen
29 September 2023

Join our newsletter

* indicates required
Språk

Här med godkänner jag att AO får skicka nyhetsbrev som innehåller kunskap, information och tips relevant inom hälsa, träning och livsstil

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.