Om utbildningen

Med över 30 års erfarenhet gemensamt som tränare och lärare så har jag satt ihop Sveriges bästa praktiska utbildning. Vi har samlat alla dom kraftfulla verktyg vi använder idag för maximala resultat på våra klienter och patienter. Jobbar du med att hjälpa andra idag med träning, näring behandling eller coaching så vill du verkligen inte missa detta.

AO är inte bara mina initialer på engelska, utan framförallt de första och sista bokstäverna i det grekiska alfabetet. Utöver betydelsen ”allt däremellan” ser jag stor liknelse till de svenska uttrycken ”A och O” som kommer från grekiskan ”Alpha och Omega” vilket betyder ”det viktigaste” och ”från början till slutet”. Det är där jag ser min roll och där denna hemsida som plattform kommer kunna erbjuda den hjälp som behövs. Från det teoretiska A till det praktiska O, från Alpha-barnen och ungdomarna till Omega-idrottsstjärnorna, från början till slutet. 


Jag lever för att hjälpa människor uppfylla sina drömmar och mål.


Foto: Johan Cajdert

Jag blev tyvärr tvungen att sluta med min passion på grund av skador, orsakade av en oförståelse av vad rätt träning och näring egentligen innebar. Något jag idag är tacksam för då denna erfarenhet med årens gång utvecklats till en förståelse om hur jag som coach hjälper andra atleter att inte hamna där. Ingen ska behöva sluta eller inte nå sin fulla potential med det man älskar för att man får fel hjälp

I en perfekt värld skulle all träning, näring, rörelse m.m vara framforskad på individuell nivå, det är dock för många olika faktorer som skulle behöva testas i varje studie för att få korrekta svar på allt. Det kommer vi förmodligen aldrig få se då den individuella skillnaden är för stor på både våra klienter/patienter som för våra coacher. Självklart är det viktigt att analysera de studier som finns men samtidigt inte glömma den känsla för individuell anpassning som krävs för att vara coach. Som coacher har vi alla möjligheter att ligga före vetenskapen, dock krävs det erfarenhet, intuition och nyfikenhet. Coaching is an art. Den empiriska forskning är extremt kraftfull.

Som en av våra mentorer Dr. Dave Tibero säger:

We have to appreciate that we have to find out information, but if the research is not done during function then we have to think about this information as kind of relative not absolute.

Med över 30 års erfarenhet tillsammans inom branschen som coach och flera tusentals timmar av egna studier känner vi att det saknas den viktiga delen i form av känsla och helhet, det utrymme där teorin överförs till praktiken, något som för oss sammanfattas som ”Konsten att coacha”. Det är just detta vi vill erbjuda dig på AO Performance, den erfarenheten av att aktivt göra och uppmärksamma om de misstag vi själva har gjort.
Vårt främsta mål är att dela med oss av all den erfarenhet och kunskap vi samlat på oss för att ni ska kunna överföra detta på era klienter, patienter eller idrottare omgående.

Vi vill jobba med dig som vill bli en bättre praktiker och hjälpa dig att verkligen kunna omsätta det teoretiska till det praktiska med både tillit och förståelse om varför du gör det. Vi vill att du ska bli en bättre coach, en bättre tränare, en bättre terapeut, en bättre förälder eller person – eller kanske allt ovan?


Att få hjälpa någon med att lyfta upp sitt barn smärtfritt från golvet eller någon att vinna Stanley Cup gör ingen skillnad för mig.


Foto: Johan Cajdert

Vi har skapat AO Performance som en utbildningsbank innehållandes all teoretisk kunskap som behövs för att skapa förutsättningarna att bli den coach du vill vara. Vi kommer sedan göra allt för att hjälpa dig att utveckla de verktyg du behöver för att leva de mål du drömmer om.

Förståelse vi bland annat bemästrar:

 • Hur du får ut maximala resultat på dina klienter/patienter
 • Få med dig mängder med övingar som du kan praktisera omgående
 • Hur säljer du dina tjänster för optimal framgång
 • Hur du skapar rätt kultur i en pt-grupp eller lag
 • Hur du väljer rätt övning till rätt individ vid rätt tillfälle
 • Hur du blir bättre på att kommunicera med klinter, patienter, andra coacher, terapeuter, läkare och även föräldrar
 • Individuell anpassning i grupp
 • Utveckla variation i träning med 3D-tänk
 • Lär dig 3D träning på riktigt
 • Utveckla förståelsen vad rörelsekvalitet är och hur vi skapar otroliga resultat med kvalitet som ledord
 • Vikten av rätt kommunikation


Allt du behöver och lite till.
Nu kör vi, som min pappa brukar säga.

Kontakta oss

Fält markerade med * är obligatoriska